top of page

Matalan kynnyksen lyhytterapia ja terapeuttinen keskustelutuki 

Terapia on tutkimusretki itseen, omaan elämään ja mieleen

 

 Jokainen meistä kohtaa elämänsä aikana erilaisia koittelemuksia ja haasteita, joista on kuljettava läpi. Useista niistä onneksi selvitään pelkästään itsestään parantuvilla kolhuilla ja elämänkokemuksen karttumisella. Joskus omat voimat saattavat tuntua ehtyvän tai jotkut elämän haavat eivät näytä umpeutuvan. Ja joskus elämä tuntuu ilman näkyvää syytä raskaalta ja jäsentymättömältä. Sinä itse tiedät parhaiten milloin ulkopuolinen apu ja tuki on on tarpeen. Avatessasi oven terapiaan annat itsellesi mahdollisuuden aivan uuteen ja ainutkertaiseen elämässäsi. Kyseessä on ainutlaatuinen ja erityinen tutkimusmatka itseen.

Terapeuttista keskustelutukea ja lyhytterapiaa matalalla kynnyksellä -

ilman lähetteitä! 

Tarjoan sinulle lyhytterapiaa, terapeuttista keskustelua, ohjausta ja tukea.  Vastaanotolleni päästäksesi et tarvitse lähetettä terveydenhuollosta tai mielenterveyden diagnoosia. Eikä haittaa, vaikka sinulla ei olisi terapiaan hakeutuessasi selkeää nimeä vaivallesi. Myöskään mitään erityistä haastetta ei elämässäsi  tarvitse olla. Vastaanotolleni voi tulla kuka tahansa omasta kasvustaan ja elämänsä syventämisestä kiinnostunut. Vastaanotolleni päästäksesi riittää, että varaat  tapaamisajan silloin, kun se itse koet tarpeelliseksi. Terapiasuhteen jatkamiseen sinun ei tarvitse sitoutua etukäteen. Terapia kestää juuri niin kauan kuin sinä haluat ja tarvitset.

Huom! Tietojasi ei rekisteröidä mihinkään järjestelmään!

Terapeuttinen keskustelutuki, kognitiivinen lyhytterapia:

Ensimmäinen käynti/tutustumiskäynti

60 €

 

Jatkokäynnit hinta per käynti

80 € 45 min

Alennetut hinnat jatkokäynnit: opiskelija, eläkeläinen, työtön 60 € 45 min

Vastaanotto Espoon Tapiolassa.

Tapaaminen onnistuu hyvin myös etäyhteyden kautta!

Tiedustelut ja ajanavaraus: pia@mielellesi.fi

Lyhytterapia ei ole psykoterapiaa, joten se ei kuulu Kela-korvauksen piiriin. Jos lyhytterapia ole riittävä hoitomuoto, ohjataan asiakas eteenpäin lääkärille tai psykoterapeutille.

 

 

Sydämellisesti tervetuloa löytöretkelle!

Tyypillisesti kognitiivisessa terapiassa

  • Pidetään fokus nykyhetkessä ja tulevaisuuden suunnassa, johon haluat jatkossa elämääsi ohjata. Elämänhistoriaasi ja menneisyyttäsi tutkitaan juuri sen verran, kuin se on tarpeen nykyhetken itseymmärryksen muodostumiseksi.

  • Selvitetään ajatusmaailmaasi ja tutkitaan, millaisia tunteita ja toimintatapoja vaikeuksiisi liittyviin ajattelutapoihisi kytkeytyy.

  • Pyritään parantamaan ongelmanratkaisutaitojasi ja lisäämään selvitymiskeinojasi.

  • Autetaan kehittämään uudenlaisia tapoja kokea asioita ja uudistaa vuorovaikutussuhteitasi.

  • Voidaan keskittyä tuen antamiseen kriiseissä.

  • Opetellaan tunteiden ilmaisua ja hallintaa

 

Kognitiivinen terapia on tehokasta

 

Kognitiivinen lyhytterapia on kansainvälisesti tutkituin, tehokkain ja kysytyin terapiamuoto. Lisäksi se on kustannustehokas johtuen sen kohdennetusta ja ajallisesta otteesta. Terapiatyöskentelyn lähtökohtana on aina asiakkaan henkilökohtainen, ainutkertainen kokemus.Kognitiivinen terapia on tutkimusten mukaan menestyksekkäin terapiamuoto mm. ahdistuneisuushäiriöiden, masennuksen, syömishäiriöiden, pelkotilojen ja riippuvuuksien hoidossa. 

Terapiassa voidaan tutkia ajatuksia, tunteita ja niiden taustalla olevia uskomuksia itsestä ja elämästä.

Terapiatyöskentelyn keskiössä ovatkin asiakkaan haittaa tuottavat ajatukset ja uskomukset ja niihin liittyvät hankalat tunteet.  Kognitiivisen terapian perusajatuksena on, että ajatukset ja tunteet liittyvät toisiinsa ja että muokkaamalla ajatuksia joustavampaan suuntaan saadaan aikaan muutosta myös tunnekokemuksessa.

Kognitiivinen terapia on käytännönläheistä

Terapiaan kuuluu usein erilaisten menetelmien ja harjoitusten käyttöä sekä kotitehtäviä. 

Tiedustelut ja ajanvaraus: pia@mielellesi.fi

Girl Behind a Sheet
Elämänhistoriaasi ja menneisyyttäsi tutkitaan juuri sen verran kuin se on tarpeen nykyhetken itseymmärryksen muodostumiseksi.
bottom of page